Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čubrilović: Prijetnja od terorizma u BiH ista kao i u regionu

BiH

cubrilovic

Terorizam je veliki globalni problem, a stanje u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju ta opasnost, nije ništa bolje, niti lošije od stanja u regionu, smatra predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

On je danas pozdravio učesnike skupa o temi „Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije – saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija“, koji je u organizaciji Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske počeo u Banjoj Luci.

Izrazio je nadu da će na sjednici biti donesene smjernice i zaključci koji će biti provodivi i donijeti konkretne rezultate.

U radu ove tematske sjednice učestvuju ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, v.d. direktora Policije Srbije Vladimir Rebić, zamjenik direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Trifko Buha, tužiteljica Tužilaštva RS-a Živana Bajić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Hasim Šabotić, predstavnik SIPA-e, predstavnici Odbora za bezbjednost Skupštine Srbije: Marko Blagojević, Aleksandar Marković i Momčilo Mandić, predsjednici odbora Narodne skupštine RS-a, predstavnici nevladinog sektora.