BiH

predsjednica GO Naše stranke

Ćudić: Dodikovo strateško ublažavanje retorike dok na terenu radi za Putina

01/07/2022

Podsjetila je da je zajedno s Damirom Arnautom održala sastanke sa zastupnicima oba doma Britanskog parlamenta te da su lobirali za povećano britansko vojno prisustvo u BiH

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke Sabina Ćudić tvrdi da je predesjednik SNSD-a Milorad Dodik najveća sigurnosna prijetnja u regiji i najsnažniji instrument ruskog uticaja. Izjavila je to komentirajući najavu da u BiH stižu britanski vojni stručnjaci te osnivaju centar za suzbijanje malignog ruskog uticaja.

Podsjetila je da je zajedno s Damirom Arnautom održala sastanke sa zastupnicima oba doma Britanskog parlamenta te da su lobirali za povećano britansko vojno prisustvo u BiH.

– Pozdravljam britansku odluku da ne nasjedaju na Dodikovo strateško ublažavanje retorike dok na terenu radi za Putina. Pritisak međunarodne zajednice na ruske igrače u regiji se mora nastaviti. Taj pritisak ne smijemo podrazumijevati, za bilo kakve akcije međunarodne zajednice moramo lobirati – naglasila je.

Dodala je da će se u narednom periodu u svjetskim prijestolnicama snagom argumenata i dokaza boriti da se sigurnosne prijetnje u BiH i regionu politički neutrališu, saopćeno je iz Naše stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.