Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćudić: Dok SNSD blokira državu, SDA s njima koalira u Srebrenici

BiH

sabina-cudic345

Naša stranka upozorava da su u vremenu kada se opozicija u RS-u izlaže najgorim vrstama pritisaka i napada od SNSD-a, optužuje za izdajničku politiku te proziva za učešće u vlasti na državnoj razini, prije nekoliko dana u Srebrenici ispostave “politike Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika potpisale koalicioni sporazum”, saopćeno je iz te stranke.

Potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić u pisanoj izjavi navodi da su „lideri Stranke demokratske akcije koji se pozivaju na Srebrenicu onda kada im je to potrebno, podržali saradnju sa SNSD-om na mikronivou, isključivši ostale političke subjekte iz raspodjele pozicija i novca koji je obećan ovoj općini na posljednjoj investiciono-razvojnoj konferenciji“.

– Istovremeno, zaboravljaju da su upravo tu povratnici bili izloženi najgoroj vrsti pritisaka i progona od MUP-a RS-a, pod direktnom komandom Milorada Dodika – kazala je Ćudić.

– Jasno je da jedini interes koji vlast u RS-u štiti jeste onaj političkih elita, od istrage i procesuiranja za organizirani kriminal i pljačku koju posljednjih deset godina provode u ovom bh. entitetu – kazala je Ćudić, saopćeno je iz Naše stranke.