BiH

federalna zastupnica

Ćudić komentarisala Vulinovu posjetu Moskvi i navela šta bi bio “spas za Srbiju”

23/08/2022

"Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u Rusiji gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavorom.

Tu posjetu komentirala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke:

„Vrlo je zanimljiva činjenica da ministar unutrašnjih poslova jedne zemlje ide na noge ministru vanjskih poslova druge zemlje. To pokazuje koliko je unutrašnja politika Srbije podređena vanjskoj politici i interesima Rusije. Išao je da od Lavrova primi instrukcije kako da uređuje Srbiju iznutra i kako da je usmjerava prema vani. To je dokaz da je Srbija tek poligon za vojne, političke i obavještajne ruske poslove u Evropi. S druge strane, Vulin kao i dosta drugih srbijanskih funkcionera tek su ruski aparatčici koji samo stvaraju privid da Srbijom upravljaju srbijanski političari. Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi. Ustvari se Srbijom istinski upravlja iz ruske ambasade u Beogradu i iz tzv. Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. Spas za Srbiju, ali i za cijelu regiju bilo bi njegovo ukidanje. To je ono što Aleksandar Vučić ne smije učiniti iako zna da je to jedini način da spriječi crnu budućnost Srbije u koju su je Rusi, koliko sutra, spremni bespovratno gurnuti kao vlastiti kolateral za ostvarenje geopolitičkih interesa negdje drugo, daleko bliže Rusiji.“

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.