Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PSBiH

Ćudić u Parizu na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Foto: PSBIH
Sabina Ćudić na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope

Kako podsjeća u saopćenju Sektor za odnose s javnošću PS BiH, sjednice tog komiteta su zatvorenog tipa, a materijali dnevnog reda povjerljivog karaktera

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Sabina Ćudić učestvuje, danas u Parizu, na sjednici Komiteta za poštivanje obveza i angažmana Vijeća Evrope (Monitoring komitet) PSVE.

Zastupnicu Ćudić u Monitorig komitet nominirala je i delegirala Grupa Alijansa liberala i demokrata za Evropu (ALDE) u PSVE.

Kako podsjeća u saopćenju Sektor za odnose s javnošću PS BiH, sjednice tog komiteta su zatvorenog tipa, a materijali dnevnog reda povjerljivog karaktera.

Na dnevnom redu, između ostalog, su i rezultati Summita Vijeća Evrope u Rejkjaviku, tok i rezultati izbora u Turskoj, kao i izvještaji o monitoringu u pojedinim zemljama članicama.

Ćudić se obratila komitetu sa naglaskom na zahtjeve Venecijanskoj komisiji u vezi tumačenja zakona o pravosuđu u pojedinim zemljama članicama.

Također izrazila je zahvalnost za ukazanu dobrodošlicu, posebno uzimajući u obzir da je jedina članica tog komiteta iz Bosne i Hercegovine.