Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banjalučka policija

“Čudno se ponašao”: Muškarac koji je tražio susret sa Stanivukovićem sproveden na psihijatriju

Banja Luka: Predstavnicima medija zabranjeno prisustvo prvoj sjednici Skupštine grada
05.01.2021., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Iako je vec trebala poceti, konstituirajuca sjednica novog saziva banjalucke Gradske skupstine dobila je status skandala, jer je predstavnicima medija zabranjeno pracenje prve sjednice u novom sazivu. Skupstina bi se trebala, zbog epidemiloskih mjera, odrzati u maloj Sali Narodne skupcine RS. Drasko Stanivukovic, novi gradonacelnik Banja Luke i jedan od vodja oporbe u RS, je rekao da sjednica nece poceti bez predstavnika medija i da je za ovu situaciju, namjerno ili slucajno, kriva Gradska skupstina. Igor Sukalo, tajnik Gradske skupstine Banja Luka, je rekao da ce nastojati rijesiti problem i da iza toga ne stoji nikakva namjera. Sukalo i Stanovukovic su se potom raspravljali po ovom pitanju pred samim predstavnicima medija. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

“R.Ć. je saslušan na navedene okolnosti u službenim prostorijama PU Banja Luka”, navodi se o saopštenju

Službenici Policijske uprave (PU) Banja Luka jučer su postupili su po prijavi da je R.Ć. iz Čelinca podnio zahtjev za razgovor sa gradonačelnikom, te se čudno ponašao, što je izazvalo strah kod zaposlenih u Gradskoj upravi, saopšteno je iz PU Banjaluka.

“R.Ć. je saslušan na navedene okolnosti u službenim prostorijama PU Banja Luka”, navodi se o saopštenju.

Kako se dodaje, nakon što je saslušan, R.Ć. je uz asistenciju policijskih službenika sproveden na Kliniku za psihijatriju UKC RS, javljaju Nezavisne novine.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se lice sasluša na navedene okolnosti”, zaključuje se u saopštenju.