BiH

direktor policije RS-a

Ćulum: Najveći bezbjednosni izazov za RS aktuelna migrantska kriza

17/05/2019

Ćulum je tokom boravka u Rimu, sa šefovima policijskih agencija u BiH, imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma policije Italije

Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i svih drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja – rekao je danas direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum na “Rimskom forumu“ koji organizuje Policija Italije.

On je učesnicima ovog skupa koji okuplja rukovodioce policija Italije i zemalja regiona poručio da policija tog bh. entiteta ima dobru saradnju s policijama u okruženju, kao i ostalih evropskih zemalja.

Naveo je da je najveći bezbjednosni izazov za RS aktuelna migrantska kriza, jer se “među migrantima u ilegalnim migracijama nalaze i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima i slično“, saopćeno je iz MUPRS-a.

Ćulum je tokom boravka u Rimu, sa šefovima policijskih agencija u BiH, imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma policije Italije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.