Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćulum pred Anketnim odborom o “slučaju Dragičević”: Napravljen je propust

culum anketni odbor3
Foto: Anadolija

Izjave Anketnom odboru, formiranom odlukom Narodne skupštine RS-a s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iz Banje Luke, u petak dat će ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, okružni tužilaca Dalibor Vrećo i glavni tužioc Okružnog javnog tužilaštva Želimir Lepir.

Pred članovima Odbora danas je govorio direktor policije RS-a Darko Ćulum, ističući da je policija postupila po sve i jednom zahtjevu tužilaštva u vezi sa slučajem stradanja Dragičevića.

Vjeruje da će tužilaštvo uskoro izaći s činjenicama koje su dosad utvrdili, s obzirom da istraga traje već duži period.

– Nadam se da će se ovo u potpunosti rasvjetliti i policija čini sve da do toga dođe – dodao je ističući da im je do danas nepoznat način kako je Dragičević “završio” u rječici Crkveni u Banjoj Luci. Ne zna, kaže, ni da li je taj mladić ubijen.

Odgovarajući na pitanja Branislava Borenovića, predsjednika Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića iz Banje Luke, Ćulum je rekao da je u periodu kada je stradao Dragičević iznošeno više neistina, posebno na društvenim mrežama, da su s njim u rodbinskim vezama osobe koje su se te noći potukle s tim mladićem.

Zbog uznemirenosti građana i zahtjeva policiji da se oglasi, poziva za izlazak na ulicu i mogućeg ugrožavanja bezbjednosti, kaže, održana je konferencija za novinare 26. marta, o “slučaju Dragičević”.

– Nikada nije bio takav pritisak javnosti, kojem su sve nadležne institucije podlegle – rekao je ističući da, ukoliko se utvrde određeni propusti u istrazi, odgovarat će svi koji su to eventualno činili.

Istakao je da su u prvom izvještaju, koji su 28.marta dostavili banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu, naveli da je na nepoznat (neutvrđen) način kako je David Dragičević “završio” u rječici Crkvenoj u Banjoj Luci.

Ćulum smatra da je napravljen propust, jer nije izvršen uviđaj u kući, koju je, kako se tvrdilo, opljačkao David Dragičević u noći nestanka.

Tvrdi i da je droga “LSD”, za koju se tvrdilo da je uz marihuanu i određenu količinu alkohola pronađena u tijelu stradalog mladića, prisutna na “crnom tržištu” u Banjoj Luci.