Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor policije rs

Ćulum: U ovoj zemlji svako može svašta da kaže, opraštam svima

culum2301

Odbio je da komentraiše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputuli iz “Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH)

Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i “ciljane diskreditacije”.

-Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže…Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima – ustvrdio je Ćulum.

Odbio je da komentraiše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputuli iz “Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).

-Nemam šta tu i ne želim da komentarišem – rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da neće biti pooštreni uslovi za izbor novog direktora policije RS, jer je zakon ostao isti.

Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Vijeće ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Podsjećaju da je Ćulum, kako je saopćeno, bio na čelu policije Republike Srpske u periodu kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.