Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Ambasadori BiH služe za obračun s institucijama RS-a

cvijanovic

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ambasadori BiH u svijetu služe za obračun sa institucijama RS i da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak ne upravlja svojim resorom.

“Žalosno je kako izgleda diplomatsko-konzularna mreža BiH. Znam da je u ovakvoj BiH teško definisati prioritete spoljne politike, a još teže je sprovoditi i upravljati tom strukturom gdje se ne zna ko pije, a ko plaća”, rekla je Cvijanovićeva u obraćanju poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je ocijenila da predstavništva Republike Srpske bolje funkcionišu od diplomatsko-konzularne mreže BiH.

“Crnadak da upravlja bilo čime u Ministarstvu inostranih poslova, onda bi mu se moglo postaviti pitanje šta je sa slučajem ambasadora koji je otvarao privatnu poštu člana Predsjedništva BiH”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je navela da amabasadori BiH služe za plasiranje dezinformacija.

“Oni pišu dopise kako me je neko istjerao iz Stejt departmenta, što je nevjerovatno. Neko ko je ministar, a pogotovo ako dolazi iz Republike Srpske, onda bi morao da zaštiti funkcionere iz RS-a”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su neki demantovali informacije pojedinih ambasadora BiH.

Premijerka je ocijenila da je potrebno da oni koji su vlast na nivou BiH malo kritikuju ono što na tom nivo ne valja.

“Pričate o kupovini automobila u institucijama u RS, a član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić čim je došao na funkciju kupio je novo vozilo, putujete po svijetu, a problematizujete moje putne troškove”, naglasila je Cvijanovićeva.