Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: “Ljubija” nije narušila odnose s DNS-om

BiH

cvijanović

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović (SNSD) istakla je da priča o prodaji Rudnika željezne rude “Ljubija“ nije narušila odnose s ministrima iz DNS-a, stranke koja, iako je dio vladajuće koalicije, nije podržala prodaju državnih akcija tog prijedorskog preduzeća.

-Ni zbog ‘Ljubije’, ni zbog drugih pitanja, nema nikakvih problema s ministrima DNS-a u Vladi RS-a – kazala je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

O rekonstrukciji Vlade, navela je, sada nema riječi, a bit će ona kada se ocijeni da je to potrebno i da neki ljudi iz Vlade treba da idu i dođu drugi.

Kada su u pitanju arbitražni sporovi s kojima se suočavaju termoeletrane “Gacko“ i “Ugljevik“, istakla je da to jesu veoma komplikovane situacije i da pravni timovi RS-a, koji rade na pripremama za arbitražu, kada je u pitanju TE “Ugljevik“ na koje se poziva slovenska elektroprivreda, osporavaju ta potraživanja.

Dodala je da se zbog ustrojstva bivše države Jugoslavije postavlja pitanje šta se smatra investiranjem, s obzirom na to da su postojali drugačiji aranžmani.

Nakon što su danas održali štrajk upozorenja, radnici u “Robnim rezervama RS-a“, koje idu u stečaj, Cvijanović je obećala da će se njih oko 30 pokušati rasporediti na druge poslove.

Suština je, kaže, kako da postavite “Robne rezerve“ da budu funkcionalne.

Tvrdi da još nije definitivno određeno da će ugostiteljski dio u Olimpijskom centru “Jahorina” biti prodat, ističući da se smatralo da bi odvajanje tog sektora bilo bolje dati na upravljanje u privatne ruke, ali se to pitanje još razmatra.