Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Na svaki protest opozicije, mi ćemo organizovat će miting

BiH

vrhuska snsd

Ukoliko opozicija u Republici Srpskoj nastavi s protestima, i vladajuće stranke će na svaki taj protest organizovati miting podrške RS-u, najavila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

-Ukoliko je opozicija naumila iscrpljivati narod protestima, onda ćemo i mi svaki put organizovati naš miting ‘Podrške RS-u’ i njenim institucijama, dodala je.

Navela je i da se svi ti skupovi moraju organizovati u skladu sa zakonom, ali i da moraju da računaju i na one koji žele da prošetaju Banjom Lukom ili imaju druge poslove i da ih ne bi trebalo u tome onemogućavati.

Iako su subotnji protesti opozicije i miting vlasti u RS-u bili ocjenjivani za bezbjednosno rizični, protekli su bez problema, što je, kazala je, pokazalo „zrelost institucija i građana RS-a“.

Cvijanović je dodala da je čula stavove mnogih građana, koji su ostali šokirani polemikom opozicionara s predstavnciima Srpske pravoslavne crkve, navodeći da se ni oni koji glasaju za SDS ne mogu da se slože sa stavovima rukovodstva te stranke, da patrijarh Irinej treba da formira stranku, ako hoće da se bavi politikom.

Zamjera opozicionarima i to što su nastojali da omalovaže bezbjednosna upozorenja premijera Srbije Aleksandra Vučića, koja je, u najboljim namjerama, želio da podijeli s RS-om.