Cvijanović: Neće biti smanjenja plaća i otpuštanja radnika

zeljka cvijanovic

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da neće biti smanjenja plata i otpuštanja radnika i da to nigdje nije navedeno u Pismu namjere.

“U Pismu namjere piše da će se ograničiti fond plata za javni sektor i tako će biti. Kada ograničite fond plata znači da nećete vršiti nova upošljavanja i da nećete povećavati plate. U pismu namjere ne piše da će biti otpuštanja radnika i smanjenja koeficijenata. Time se nismo ni bavili, niti je Vlada donosila takve odluke. Nismo smanjivali koeficijente i nećemo ih smanjivati.
Usvojili smo Zakon o radu, usklađujemo druge propise sa tim zakonom, donosimo odgovarajuće podzakonske akte, a ne odluke o smanjenju koeficijenata”, istakla je Cvijanovićeva.

Na pitanje novinara u Ribniku da li će biti smanjenja plata i otpuštanja radnika nakon izbora, Cvijanovićeva je naglasila da takve odluke nije bilo, niti će je biti.

“Biće ograničen fond plata, to hoćemo i to smo sami sebi zadali u ekonomskoj politici i tako moramo da radimo. Neće biti novog zapošljavanja i na svakom onom mjestu gdje neko ode u penziju ukoliko nije neopohodno zbog potreba posla neće se primati neko novi, već će se vršiti unutrašnja raspodjela. To je stvar koju smo davno objasnili i koja je poznata”, istakla je Cvijanovićeva.