Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Nema govora o nekakvoj spektakularnoj prezaduženosti RS

cvijanovic skupstina

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da priča o spektakularnom, strašnom zaduživanju, nije tačna.

“Mi smo Vlada ili vlast koja uvijek, ma kako da se zadužuje, više vraća nego što uzima ili pozajmljuje”, istakla je Cvijanovićeva u obraćanju na tribini koja je održana u Gornjim Podgradcima kod Bosanske Gradiške.

Ona je istakla da se prvi put, od kada postoji Republika Srpska, dešava da Vlada i institucije RS nemaju adekvatnu ili nikakvu komunikaciju sa predstavnicima koji obavljaju vlast na državnom nivou.

Ona je podsjetila da su mnogi iz opozicije često prognozirali da “sljedećeg mjeseca nema penzija ili od sljedećeg mjeseca nema plata”, ali je istakla da se to nije desilo, već da su i plate i penzije redovne i da će tako i ostati, kao i da su zabilježile povećanje u prethodnim godinama, te da će tako biti i u budućem periodu.

Cvijanovićeva je napomenula da je cijena električne energije godinama u Republici Srpskoj najjeftinija u regionu, a da se napravila velika galama poslije priče da će cijena električne energije eventualno biti povećana, ali ne da bi bila opterećujuća.

“Ljudi po pravilu moraju da reaguju na bilo kakvu promjenu ili na bilo kakvo opterećenje. Ali, nekada moramo da razmišljamo sistemski, da vodimo računa koje su to mjere dobre za naše društvo i šta je to što se mora uraditi da bi nam bilo bolje u narednom periodu”, rekla je Cvijanovićeva.