Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednica RS-a

Cvijanović: Program reformi nije tajni dokument o članstvu u NATO-u

cvijanovic

To je samo pokušaj opozicije da se oko Programa reformi napravi neka velika priča, galama i tenzija

Predsjednca Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da Program reformi BiH nije nikakav tajni dokument o članstvu u NATO kako tvrdi opozicija, te da je jedina suštinski važna stvar da se zadrži isti angažman ovdašnjih oružanih snaga u aktivnostima koje Alijansa provodi zajedno sa partnerima u okviru mirovnih misija.

Cvijanović, koja je i potpredsjednca SNSD, rekla je da postoji koalicioni dogovor o tome kada i pod kojim uslovima će taj dokument biti poslat u Brisel.

– Taj program je bio upućen i pojedinim ljudima koji su bili funkcioneri u dosadašnjem Vijeću ministara i oni su imali priliku da ga pročitaju. Prema tome, to je samo pokušaj opozicije da se oko Programa reformi napravi neka velika priča, galama i tenzija – rekla je Cvijanović novinarima u Stanarima komentarišući aktuelnu opozicionu peticiju koja se potpisuje s ciljem objave Programa reformi BiH.

Ona je rekla da se Program reformi odnosi isključivo na saradnju NATO i ne prejudicira nikakvo članstvo u tom vojnom savezu.

– Ne podrazumijeva nikakve posebne i drugačije aktivnosti u odnosu na stvari koje su do sada rađene. Kada radite na reformi oružanih snaga, to znači da jačate bezbjednosne kapacitete, učestvujete u mirovnm misijama i čitav niz aktivnosti koje je do sada BiH preduzimala – rekla je Cvijanović.