Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Saradnja entitetskih vlada ključna za razvoj u BiH

cvijanovic

Saradnja bh. entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, ključ je razvoja u Bosni i Hercegovini i na tome će se raditi – najavila je premijerka RS-a Željka Cvijanović.

-U ovoj zemlji sva pažnja treba da bude usmjerena na saradnju dva entiteta, koji su ključni nosioci razvoja, obaveza i ustavnih ovlaštenja i svih pitanja relevatnih za život građana – istakla je Cvijanović.

Takva poruka je, kaže, poslata i s nedavne zajedničke sjednice entitetskih vlada.

-Uhodavamo se. Morat ćemo na tome da radimo više. Ovo je tek druga zajednička sjednica dvije entitetske vlade od rata i postojanja ovakve ustavne arhitekture. Umjesto da se stalno iscrpljujemo raspravljajući s bh. nivoom, mislim da je ovo ključ razvoja u BiH i na tome ćemo raditi – rekla je Cvijanović odgovarajući na poslanička pitanja na nedavnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

Dvije vlade su na zajedničkoj sjednici, podsjeća, razmatrale i određena infrastrukturna pitanja i zajedničke projekte.

Kada je u pitanju brza cesta Sarajevo-Beograd, Cvijanović je dodala da je trasa kroz RS sadržana u Strategiji saobraćaja RS-a te dodala da treba razgovarati o ovom pitanju i da ne treba isključiti bilo čije interese, kako bi projekt bio dobar za sve.

Istakla je i da je moguće i da u oblasti energetike postoje značajni zajednički projekti dva entiteta, koji će dovesti do novog zapošljavanja.