Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: SDS se igra igra s narodom i MMF-om

cvijanovic

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da pričom o plavom dizelu SDS nastavlja da baca prašinu u oči narodu, naglasivši da ostaje pri tvrdnji da se SDS igra i sa narodom i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

“MMF neće mijenjati stav po tom pitanju i neće dozvoliti uvođenje plavog dizela, što su jasno rekli i predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministru Mirku Šaroviću. Uostalom, njima je to bilo poznato i ranije, ali su, ipak, davali takva predizborna obećanja”, istakla je Cvijanović.

U nastojanju da umanje svoju političku neodgovornost i urade barem nešto po tom pitanju, kaže Cvijanović, oni se sada bave mišlju da povećaju akcize na gorivo za dodatnih pet feninga koji bi navodno išli u entitetske budžete za tu svrhu.

“Vidjećemo kako će proći ta ideja, s obzirom na to da je riječ o dodatnom povećanju u odnosu na predviđeno. Sve u svemu, sva ta priča je najobičniji marketinški trik, jer plavi dizel Vlada Republike Srpske obezbjeđuje još od 2013. godine, ali ne i Federacija BiH. Koliko znam, MMF nema ništa protiv toga da se iznalaze novi načini podrške poljoprivredi u skladu sa ustavnim nadležnostima”, rekla je Cvijanović.