Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekonomski forum

Cvijanović se u Poljskoj sastala s maršalom Malopoljskog Vojvodstva

cvijanovic marsal

U saopštenju se navodi da su sagovornici dogovorili da predsjednik RS posjeti paviljon Malopoljskog Vojvodstva u okviru Ekonomskog foruma u Krinici, gdje će detaljnije biti razgovarano o saradnji u oblasti privrede, turizma i inovacija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja boravi u trodnevnoj posjeti Poljskoj, sastala se danas sa maršalom Malopoljskog Vojvodstva Witoldom Kozlowskim.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskoj situaciji u RS i BiH, uspostavljanju međuregionalne saradnje RS i Malopoljskog Vojvodstva, kao i o procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Biroa predsjednika RS za odnose sa javnišću.

Tokom sastanka, Cvijanovićeva je naglasila da je RS u potpunosti posvećena evropskom putu, očuvanju mira i stabilnosti, te unapređenju regionalne i međunarodne saradnje, s ciljem efikasnijeg prevazilaženja zajedničkih izazova.

U saopštenju se navodi da su sagovornici dogovorili da predsjednik RS posjeti paviljon Malopoljskog Vojvodstva u okviru Ekonomskog foruma u Krinici, gdje će detaljnije biti razgovarano o saradnji u oblasti privrede, turizma i inovacija.

Malopoljskvo Vojvodstvo je jedno od 16 poljskih vojvodstava, u kojem živi više od tri miliona stanovnika.

Predsjednica RS Željka Cvijanović boravi od danas do 4. septembra u Poljskoj, gdje će učestvovati na 29. Ekonomskom forumu u Krinici Zdroju.

Cvijanovićeva će govoriti na centralnoj panel diskusiji o temi “Evropa sutra. ‘Snažna’ u kojoj mjeri?”.

Ekonomski forum u Krinici najveća je konferencija političkih i ekonomskih elita u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Forum svake godine okuplja više od 4.500 lidera iz političke, ekonomske i socijalne sfere iz Evrope, Azije i Amerike, a prati ga veliki broj novinara.

Ovaj skup pruža odličnu priliku za razmjenu mišljenja o različitim temama, a s ciljem unapređenja političke i ekonomske saradnje u Evropi, navodi se u saopštenju.