Narodna skupština RS

Cvijanović: Svašta sam radila za naše građane i veoma sam zadovoljna

cvijanovic (1)

Ona je naglasila da se svaki dan bavila epidemiološkom situacijom i da je mnogo toga morala da nauči, te da je ne interesuju kvalifikacije opozicije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je večeras da poštuje Narodnu skupštinu za razliku od opozicije koja iznosi apsolutne neistine.

“Ne mrzim opoziciju, ali ne podnosim izdaju i kao predsjednica RS imam pravo to da kažem. Ono što sam ja radila je građanima poznato i njima to objašnjavam, a ne vama /opiziciji/. Sa svojim kolegama sam rješavala mnoga značajna pitanja među kojima i kako da naša djeca završe ovu školsku godinu”, rekla je Cvijanović u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je naglasila da se svaki dan bavila epidemiološkom situacijom i da je mnogo toga morala da nauči, te da je ne interesuju kvalifikacije opozicije.

“Svaki dan sam, zajedno sa premijerom, ministrima, članom Predsjedništva BiH i svim divnim ljudima, vodila računa o tome kako i kad nešto treba da uradimo da bi preduprijedili određene stvari i sad me pitate šta sam radila”, istakla je Cvijanović.

Ona je naglasila da su radili sve da bi olakšali postojeću situaciju, sanirali određene stvari i pomogli sektor privrede, zdravstva i svih drugih oblasti.

“Da li znate gospodine /poslanik SDS-a Milan/ Tubin da je ova vlada plaćala plate radnicima u realnom sektoru i da li je to još koja vlada uradila? Da li ste čulu za priču da su svi ljudi imali zdravstveno osiguranje? Svašta sam radila za naše građane i veoma sam zadovoljna čime sam se bavila zato što volim da se osjećam korisno, za razliku od vas koji ništa niste radili”, navela je Cvijanović.

Ona je naglasila da je opozicija u parlamentu pričala svašta i da će, zahvaljujući njima, policijski čas trajati do sutra.

“Ovdje ste pričali o svemu i svačemu, vrijeđali, dobacivali i to je trajalo časovima. Da se vama žurilo da bude ukinuto vanredno stanje juče bi sve bilo završeno”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da je opozicija izdajničkom politikom nelegalno izabrala i članove Centralne izborne komisije /CIK/ BiH uoči eksplozije virusa korona kako bi uradili još jedan posao za političke partnere u Sarajevu.

“Sami namećete teme i sami se petljate. Čula sam od poslanika i kako je vaš kolega /Nebojša Vukanović/ rekao da mu je neko psovao mrtvog oca. Ono što sam čula jeste da niko nije tom poslaniku ništa govorio, nego nekom drugom koji inače to zaslužuje. Vi ste u stanju toliko da slažete da je nevjerovatno”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je konstatovala da se poslanik opozicije /Nebojša Vukanović/ ponovo danas izgalamio u Narodnoj skupštini i još nije naučio kako da nosi zaštitnu masku.

“Idete i dalje, pa nam govorite da smo mi podržali Blajburšku misu. Gdje ste vi živjeli u ovom periodu? Znam da niste bili od koristi građanima, ali bar ste mogli čuti da su svi regaovali na misu. Vi ste samo u stanju da kritikujete i govorite stvari koje su apsolutna laž”, rekla je Cvijanović i navela da ne reaguje na opoziciju, nego na njihove laži.

Ona je podsjetila i da u skladu sa Poslovnikom o radu ima pravo da govori u Narodnoj skupštini i poručila Vukanoviću da prestane da je teroriše.

“I i nemojte da vičete i galamite. Kada pričam ne možete mi ništa govoriti. Ja sam čula što sam čula, a ono što ste vi u stanju da kažete neka vam služi na obraz. Pokušavate da pokažete sebe čistim, a svi su drugi prljavi. Ako vi ne poštujete Skupštinu, ja poštujem”, naglasila je Cvijanovićeva.