Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijerka RS-a

Cvijanović: Uskoro nove smjene

željka cvijanović
cvijanovic
Željka Cvijanović

Pozicije će u novom talasu smjena iz vladajuće koalicije morati da napuste i kadrovi koji ne pripadaju DNS-u

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila da smjenama nije kraj, ali i podsjetila da su razrješenja prvo počela od SNSD-a, samo što kako je rekla u pitanju nisu bila zvučna imena, poput razriješenih DNS-ovih funkcionera. Fotelje su u posljednji čas neki, bar za sada, i uspjeli da sačuvaju.

“Rekla sam da vam neću reći juče, što bih ja vama to danas rekla. Vi biste da držite tenziju, a ja da svaki dan da kažem – biće još. Dobro, biće još. Biće još, evo pomogla sam vašem programu, biće još. I jesu se neki spasili, tačno, zato što su uradili ono što su trebali puno prije”, istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske.

SP-ov Milenko Savanović već se izjasnio da nema zvaničnu informaciju o njegovoj eventuialnoj smjeni, kao i da su medijski naslovi koji to nagovještavaju naručeni.

Iako se dugo spekuliše da bi fotelju mogao da izgubi i direktor javnog preduzeća Šume Srpske, Risto Marić, protiv kojeg je podnesen izvjestaj Tužilaštvu, danas poručuje da o njegovoj smjeni nije čio ni riječ.

“Mogu li ja vas nešto pitati – odakle vama takva informacija? Ja nemam takvu informaciju. Evo ja sam dao odgovor, ja takvu informaciju nemam, a kad bude ta informacija, budite sigurni da ćete prvi znati. Razlog za smjenu direktora u gazdinstvima i direktora javnih preduzeća mora prije svega da bude poslovanje organizacionog dijela ili poslovanje javnog preduzeća, a politike će da kažu zbog čega se smjenjuje neko ili ne smjenjuje”, istakao je Risto Marić, direktor JP “Šume” Republike Srpske.

Iz ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš smijenjena je DNS-ova Daliborka Kerezović Damjanović. Fotelju su izgubili i Đorđe Popović, direktor RITE Ugljevik, kao i Saša Panić, direktor Poslovne zone Banjaluka.

Najviše odjeka, ipak je imalo razrješenje DNS-ovog Dane Maleševića iz Ministarstva prosvjete, a na ledu su, kako se danima spekuliše, i direktor Puteva Nenad Nešić, kao i direktor Nove Banke Milan Radović.