Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović: Uskoro zajednička sjednica vlada RS-a i FBiH o reformama

BiH

cvijanovic

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upoznala je danas ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Christine Constanze Hohmann o namjeri da se u narednom periodu održi zajednička sjednica vlada RS-a i Federacije BiH kojom će biti nastavljena saradnja na definisanju i rješavanju pitanja od zajedničkog interesa entiteta kao nosilaca reformskih procesa u BiH.

Cvijanović je dodala da je za rješenje svih važnih pitanja potreban dijalog i međusobna saglasnost i uvažavanje svih nivoa vlasti, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na sastanku u Banjoj Luci Cvijanović je istakla da Vlada RS-a ostaje opredijeljena za aktivno provođenje reformskih procesa te da RS u kontinuitetu realizuje sve mjere definisane Akcionim planom za provođenje Reformske agende, izrazivši uvjerenje da će takva dinamika biti nastavljena.

Bilo je riječi i o aktuelnim temama u oblasti poljoprivrede u kontekstu stupanja na snagu adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

Entietska premijerka je naglasila da će Vlada RS-a nastaviti da djeluje u interesu poljoprivrednih proizvođača i pronalaženju adekvatnih načina za zaštitu domaće proizvodnje.