Cvijanović: Važno je uticajnim ličnostima u SAD-u istaći položaj RS-a

BiH

cvijanovic.nn

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u okviru posjete Washingtonu, učestvovala je danas na svečanom međunarodnom događaju „International Luncheon“ koji se održava u okviru obilježavanja centralnog događaja – Nacionalnog molitvenog doručka, čiji je domaćin predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump.

Na „International Luncheon“’-u učestvovali su brojni državnici, diplomate, osobe iz javnog i političkog života iz cijelog svijeta, a međunarodnim zvanicama su se na prisustvu ovom događaju zahvalili senatori Marco Rubio i Amy Klobuchar. Ovom prilikom prisutnima se obratio i predsjednik Parlamenta Izraela Yuli-Yoel Edelstein.

Cvijanović je istakla značaj učešća predstavnika Republike Srpske na ovakvim događajima, naglasivši da je veoma važno da se u neposrednim kontaktima sa uticajnim ličnostima u SAD-u i svijetu istakne položaj i uloga Republike Srpske, što predstavlja potvrdu njenog ustavnog i političkog pozicioniranja u okviru Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju iz entitetske vlade.

Kako se dodaje, cilj ovog skupa, koji je održan u washingtonskom hotelu „Hilton“, je okupljanje uticajnih ličnosti iz političkog i javnog života u međunarodnim okvirima, te uspostavljanje ličnih kontakata i unapređenje međunarodne saradnje i komunikacije.

Predsjednica Vlade Republike Srpske prisustvovaće sutra u Washingtonu Nacionalnom molitvenom doručku, koji se tradicionalno održava prvog četvrtka u februaru, a kojem prisustvuju predstavnici američke administracije, Kongresa, diplomatskog kora, te predstavnici svjetske ekonomske i političke elite.