Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cvijanović očekuje da Skupština RS definiše kako zaštiti interes RS

BiH

cvijanović

Premijerka Republike Srpske (RS) i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović danas je rekla da očekuje da se na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, 27. februara, o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, pokaže srpsko jedinstvo te definiše platforma za postupanje predstavnika RS-a na nivou BiH.

-Oni su sada ti koji u svojim rukama nose ‘sve instrumente’ kojima treba da pokažu na koji način treba da se štiti interes RS. Nismo nimalo navni i znamo da ova tužba, iako je formalno umjerena na Srbiju, nosi onaj stalni cilj političkog Sarajeva , obračun s RS – ustvrdila je ona.

Stoga je, kaže, potreban aktivizam svih struktura RS.

Cvijanović je, u pauzi stranačkog skupa, Aktiva žena SNSD-a, istakla da je zaključeno „da se osuđuje neustavno i vaninstitucionalno djelovanje Bakira Izetbegovića u vezi s revizijom presude po tužbi BiH protiv Srbije“.

-Sva ta priča je izazvala velike poremećaje u okviru BiH i na regionalnom planu i produbila je nepovjerenje i osujetila sve one pokušaje da se postigne stabilnost i bolje razumijevanje u regiji – kazala je.

Nije dobro, dodala je, da se politički procesi uvode u pravosuđe.

Zajednička sjednica

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović potvrdila je danas da će 9. marta u Banjoj Luci biti održana zajednička sjednica vlada RS-a i Federacije BiH.

Cvijanović je istakla da će na dnevnom redu biti nekoliko tačaka, a uvjerena je da će usvojiti čitav niz dobrih mjera i zaključaka.

-Želimo da se bavimo i pitanjem izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, te usklađivanjem naših propisa. S kolegom Fadilom Novalićem hoću da razgovaramo šta mi kao entititeti možemo da relizujemo kao zajedničke projekte koji bi trebalo da doprinesu povećanju privredne aktivnosti i veće zaposlenosti. Mislim da to jeste naš zadatak – naglasila je.

Ne vjeruje da će se na ovoj zajedničkoj sjednici baviti pitanjem akciza, a RS očekuje da se već definisan stav o tom pitanju izvrši.