Cvitanović: Koalicija je spremna preuzeti odgovornost za BiH

hdz 1990

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) 1990 sa svojim koalicijskim partnerima započela je predizbornu kampanju za područje Hercegbosanaske županije (HBŽ) prigodnim druženjem, u Livnu na Jezercu, kandidata s liste, članova i simpatizera Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Koaliciju su predstavljali njezin voditelj, predsjednik HDZ-a 1990 i nositelj liste za državni parlament na Općim izborima 2018. Ilija Cvitanović, kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Diana Zelenika te glavni tajnik HDZ-a i tajnik Koalicijskoga vijeća Ivica Gašpar.Domaćin je bio predsjednik hercegbosanskoga Županijskoga odbora HDZ-a 1990 i nositelj liste za federalni parlament BiH Boro Krišto.

On je zahvalio svima nazočnima na velikom odzivu i poželio im ugodno druženje, naglasivši kako ovoliki odziv na početku kampanje daje za pravo onima koji vjeruju kako će HDZ 1990 s koalicijskim partnerima formirati vlast u HBŽ-u.

Voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo Ilija Cvitanović istaknuo je kako će ova nacionalna koalicija srušiti bahatu i neodgovornu vlast u HBŽ-u te svima omogućiti život dostojan čovjeka. Pozvao je sve koji imaju pravo glasa da 7. listopada izađu na izbore i svoj glas daju ljudima s liste Koalicije HZ koji su spremni preuzeti odgovornost za opstanak cjelokupnoga hrvatskoga naroda, ali i za druge narode i građane u BiH.