Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirjana Marinković-Lepić

Da li će penzije biti odmah povećane za 11 posto? Predsjedavajuća PSFBiH je dala optimističnu izjavu

mirjana lepic (1)

Predsjedavajuća je navela da su ipak opredijeljeni da usvoje budžet budući da se njime povećavaju penzije, te da u nastavku sjednice predstoji izjašnjavanje o oko 70 amandmana

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković-Lepić izjavila je danas da je trenutna Vlada FBiH poslanike vjerovatno namjerno dovela pred svršen čin načinom na koji je uputila tekst budžeta u parlamentarnu proceduru.

Naglasila je da nisu ispoštovali procedure, jer je tekst trebao biti dostavljen 5. novembra kako bi prošao širu javnu raspravu i bio dobro analiziran.

Predsjedavajuća je navela da su ipak opredijeljeni da usvoje budžet budući da se njime povećavaju penzije, te da u nastavku sjednice predstoji izjašnjavanje o oko 70 amandmana.

“Nravno da smo opredijeljeni da budžet usvojimo obzirom na činjenicu da se ovim budžetom povećavaju penzije za 11 posto. Odluka o privremenom finansiranju bi donijela nešto sasvim drugo, posebno bi uticala na penzionere. Vidjećeno ishod”, izjavila je Marinković-Lepić.