Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li je ovaj grad u BiH “grad bez nade”?

foca-izbori-3

Predstavnici Opštinskog odbora NDP-a na današnjoj konferenciji za novinare optužili su aktuelnu vlast u Foči za nerad.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović kritikovao je vlast da u gradu “vlada apatija”, a kao glavne krivce označio je SNSD i SDA koje, kako je rekao, drže najvažnije funkcije u opštini.

“U Foči za godinu dana nema nijednog krana, niti se išta radi, i nikada Foča nije bila uspavanija kao regionalni centar. U ovom momentu ovo je grad bez nade”, rekao je Krsmanović.

On je kritikovao vlast da nije ispunila nijedno predizborno obećanje, navodeći da nije riješen problem deponije smeća, da više niko ne pominje gradsku toplanu, za koju je bilo rečeno da je postignut dogovor sa jednom češkom firmom, te da nije odabrana ni lokacija za gradnju novog obdaništa.

Povodom Krsmanovićevih tvrdnji, načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da potpredsjedniku NDP-a ne smeta što mu se stranka raspada, već da mu smeta što lokalna zajednica dobro funkcioniše.

Mašić je naveo da je lokalna vlast u protekle četiri godine, zahvaljujući saradnji sa Vladom Srpske, obezbijedila više od 30 miliona KM investicija.

“Uradili smo studentski dom i primarni vodovod, renovirali bolnicu, obnovili most koji čekamo 22 godine, zatim izgradili put desnom obalom Tare i dvije stambene zgrade za borce, a gradimo i dvije zgrade za socijalne slučajeve za raspuštanje kolektivnog centra”, rekao je Mašić.

Za predizborna obećanja je rekao da se odnose na period od četiri godine.

“Građani su nama dali podršku zahvaljujući tome što smo u proteklom mandatu uradili sve što smo obećali. Graćane ni sada nećemo iznevjeriti”, naglasio je Mašić.

On je dodao da vlast u Foči ne čine samo SNSD i SDA, već više političkih subjekata i da ona stabilno funkcioniše.

“Lokalni interes je u prvom planu i zahvaljujući takvoj saradnji našoj opštini smo obezbijedili više investicija, od kojih su neke došle i sa nivoa BiH i Federacije BiH”, naveo je Mašić.