Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dalipagić na međunarodnoj Konferenciji „Savremeni cestovni prevoz i poslovna logistika“

15/05/2018

Po pozivu Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić učestvovao je na Međunarodnoj konferenciji „Savremeni cestovni prijevoz i poslovna logistika“.

Konferencija je organizirana u saradnji Privredne komore Crne Gore, Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, Mašinskog fakulteta u Podgorici i IRU Akademije i popraćena je velikim brojem sudionika.

Doprinos Konferenciji su dali predstavnici domaćih ali i vlada i institucija zemalja u okruženju, privrednik komora i komorskih udruženja, međunarodnih finansijskih institucija, akademske zajednice i akreditiranih centara za obrazovanje iz regije, kao i najznačajnijih kompanija kojima je djelatnost prijevoz putnika i tereta.

Teme prvog dana Konferencije su predstavljene kroz tri panela: Savremeni cestovni prijevoz, Sigurnost saobraćaja i saobraćajna infrastruktura te Homologacija vozila i ekološki napredna vozila.

Drugog dana Konferencije razgovaralo se o nacionalnim zakonodavnim okvirima, Povelji kvaliteta, kao i novostima IRU Akademije – ACM platformi, Programu Overhaul, sigurnosti saobraćaja i e-Learningu.

Nesmetano obavljanje privredne aktivnosti, razmjena informacija i kvalitetna saobraćajna komunikacija su danas neophodne više no ikad, a preduslov za navedeno su sigurne saobraćajnice.

dav

Cestovni prijevoz je u tom kontekstu proizvodni alat koji doprinosi blagostanju zajednice i razvoju privrede, utičući na mobilnost radne snage, isporuku robe i potrošnju, te je stoga neminovna potreba stalnog unapređenja sigurnosti saobraćaja, kao i rješavanje globalnog problema deficita stručnog kadra u ovoj branši.

Ovo je prva konferencija ove vrste organizirana u Crnoj Gori i jedna je od aktivnosti kojom se obilježava 90. godina postojanja Privredne komore Crne Gore.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.