Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan žalosti u Olovu: Dženaza Arneli Đogić u 14 sati

arnela ubice

Povodom tragičnih stradanja dvoje mladih ljudi, Arnele Đogić (25) i Adina Mustajebgovića (35) danas je Dan žalosti na području Općine Olovo, prema odluci općinskog načelnika Đemala Memagića.

Porodica, prijatelji i brojni poznanici i sugrađani danas će klanjati dženaze za tragično preminulu Đogić u 14 sati u Olovu, a Mustajebgoviću u 16 sati u Solunu.

Arnelu Đogić monstruozno su ubili Avdija Selimović (26) iz Olova i Muriz Brkić (26) iz sela Ceribašići kod Sokoca. Njeno tijelo je pronađeno jučer u kanjonu rijeke Stupčanice, a Selimović i Brkić su priznali zločin. Obdukcijom je utvrđeno da je Arnela preminula od ubodnih i probodnih rana vrata. Također su uočeni lomovi ključne kosti i kičme, koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

Selimoviću i Brkiću je određen pritvor, a terete se za ubistvo počinjeno na okrutan i podmukao način za koje se može izreći i kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Adin Mustajbegović nestao je 30. januara i njegovo tijelo je pronađeno isti dan kad i Arnelino. On je, kako je potvrđeno, preminuo usljed utapanja.