Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pošiljka iz Kine

Danas bi u Sarajevo trebalo stići 50.000 doza vakcine Sinopharm

Vučić stigao Sarajevo s pet tisuća doza cjepiva protiv koronavirusa
02.03.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vucic stigao je u Sarajevo kako bi osobno predao pet tisuca doza cjepiva protiv koronavirusa namijenenog stanovnistvu Federacije BiH. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Ambasada Narodne Republike Kine u BiH na svom zvaničnom kanalu na društvenoj mreži Facebook je u ponedjeljak ujutro objavila da je donacija vakcina krenula sa Međunarodnog aerodroma Peking Capital ka Sarajevu

Kineske vakcine koje suu ponedjeljak ujutro krenule sa pekinškog aerodroma Peking Capital prema Sarajevu, u našu zemlju bi trebale stići danas kopnenim putem iz Njemačke.

Ambasada Narodne Republike Kine u BiH na svom zvaničnom kanalu na društvenoj mreži Facebook je u ponedjeljak ujutro objavila da je donacija vakcina krenula sa Međunarodnog aerodroma Peking Capital ka Sarajevu, javlja BHRT.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković rekla je da je planirano da u BiH stignu u srijedu, 28. aprila, i to kopnenim putem iz Njemačke.

Riječ je o 50.000 doza vakcina kineskog proizvođača Sinopharm, a Vlada Narodne Republike Kine je prošlog mjeseca objavila da je osigurala ovaj broj doza vakcine za Bosnu i Hercegovinu.

Po raspodjeli utvrđenoj u Vijeću ministara BiH, Federacija BiH će dobiti 30.380 vakcina, Republika Srpska 18.620, a Brčko Distrikt 1.000 doza iz ove donacije.