Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Ponosno zajedno"

Danas će se održati Povorka ponosa u Sarajevu

Bh. povorka ponosa
Foto: Fena

Pod sloganom “Ponosno zajedno” današnja Parada ponosa je četvrta po redu koja je organizovana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

U Sarajevu se danas održava Povorka ponosa.

Okupljanje učesnika te povorke je od 16 do 18 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Oni će krenuti u 18 sati ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića do Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

Program ispred Narodnog pozorišta je, kako su najavili organizatori, od 19 do 21 sat.

Pod sloganom “Ponosno zajedno” današnja Parada ponosa je četvrta po redu koja je organizovana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Izmjene saobraćaja

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj Sarajevo najavljena je za danas od 16 do 21 sat izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza zbog održavanja “BiH povorke ponosa 2023”.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS a zbog “BiH povorke ponosa 2023”, danas od 16 do 21 sat trolejbuske linije 102 Otoka – Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji, odnosno vozila na tim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom. Autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice.

Autobuska linija 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i minibuska linija 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska. Autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševići dijelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

Privremenu obustavu saobraćaja, za vrijeme prolaska kolone učesnika Manifestacije, vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.