Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalna uprava Civilne zaštite

Danas dostava hrane i lijekova stanovnicima odsječenog sela Kamenica

fucz210177

U odsječenom selu Kamenica, osim nevolja sa snijegom, u 21. vijeku nema struje jer je elektroenergetska mreža uništena tokom proteklog rata

Timovi Federalne uprave Civilne zaštite danas će stanovnicima odsječenog sela Kamenica kod Pala, u općini Pale-Prača, dostaviti hranu i lijekove, saopćila je ta uprava.

Federalna uprava je odlučila da djeluje odmah nakon što je upućen zahtjev za pomoć, kada se obratio načelnik te općine.

Zbog velikih snježnih padavina koje su posljednjih dana pogodile područje općine Pale (FBiH), proglašeno je stanje prirodne nesreće jer je trebalo hitno djelovati na zaštiti i spašavanju ugroženog stanovništva ove najmanje općine u Bosni i Hercegovini po broju stanovnika.

U odsječenom selu Kamenica, osim nevolja sa snijegom, u 21. vijeku nema struje jer je elektroenergetska mreža uništena tokom proteklog rata.

Pomoć je posebno hitno potrebna povratniku Zuferu Tatliću s kojim je izgubljen kontakt jer mu je vjerovatno nestalo goriva za agregat kojim je dopunjavao bateriju mobitela.

Timovi Federalne uprave Civilne zaštite danas će na licu mjesta procijeniti i situaciju vezanu za eventualno angažiranje teške mehanizacije radi čišćenja ove putne komunikacije od snijega i deblokade sela.

Do stanovnika Kamenice, timovi će se prevesti motornim sankama, planirano je.