BiH

Prognoza za naredne dane

Danas i sutra u BiH sunčano i relativno toplo vrijeme, od subote padavine

22/10/2020

Najniža jutarnja temperatura zraka kretaće se između 0 i 4 stepena, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 16 i 22 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne, po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle.

Puhaće slab vjetar, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretaće se između 0 i 4 stepena, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 16 i 22 stepena.

U mjestima sa dugotrajnom maglom očekuje se niža vrijednost maksimalne dnevne temparature zraka.

U kotlinskom dijelu Sarajeva u prijepodnevnim satima je moguća magla. Jutarnja temperatura zraka oko 1, a najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

Povoljne biometeorološke prilike

Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom.

U noćnim satima ponovo će biti dosta svježije. Stoga bi hronični bolesnici trebali umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U petak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom tokom cijelog dana. U Hercegovini se kiša očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. Padavine nisu obilne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.