BiH

rok do 10 sati

Danas ističe rok Zavodu za javno zdravstvo za potpisivanje ugovora o nabavci vakcina

15/03/2021

Iz Zavoda su se oglasili u subotu navodeći da nije tačno da direktor Davor Pehar ne želi potpisati ugovore za nabavu cjepiva za potrebe Federacije BiH

Zavod za javno zdravstvo FBiH danas ima rok do 10 sati da dostavi potpisane ugovore Vladi FBiH o nabavci vakcina sa dva veleprometnika koje je predložila Ad hoc grupa i odobrila Vlada FBiH. Kako je rečeno jedan veleprometnik MGM Farm iz Kaknja u ponudi je dao rok od tri dana za nabavku vakcinu, a drugi ponuđač Krajinagroup tri do četiri sedmice.

Ukupna količina ne može preći 350.000 vakcina za šta je već prebačeno 12 miliona KM Zavodu za javno zdravstvo FBiH. Riječ je o vakcinama Sputnik V, a prvi kontigent ne može biti manji od 100.000 komada.

Plaćanje će se vršiti tek nakon što Agencija za lijekove i medicinska sredstva veleprometniku izda ooobrenje za upotrebu vakcina, napomenuo je federalni premijer Fadil Novalić u četvrtak.

Iz Zavoda su se oglasili u subotu navodeći da nije tačno da direktor Davor Pehar ne želi potpisati ugovore za nabavu cjepiva za potrebe Federacije BiH.

“U petak, 12.03.2021. godine, u Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH stiglo je pismo namjere koje je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić i isto je odmah proslijeđeno veleprometnicima koje je Vlada Federacije BiH odabrala. Istog dana, Vlada Federacije BiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH da do ponedjeljka, 15.03.2021. godine do 10:00 h potpiše ugovore s odabranim veleprometnicima. Rok odabranim veleprometnicima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH bio je 13.03.2021. godine do 11:00 h (subota). Napominjemo da do ovog trenutka nismo dobili potrebnu dokumentaciju od veleprometnika MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od veleprometnika Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uvjeti za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH.”

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.