Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Danas kiša i snijeg, ali uskoro stiže stabilizacija i proljepšanje vremena

proljece

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Padavine u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine. U zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama pada kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2Pa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Padavine u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i u Hercegovini. U nizinama kiša, u centralnim i zapadnim područjima lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno s kišom. Prijepodne može padati i susnježica. Poslijepodne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Od sutra stabilizacija

U srijedu u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini vrijeme će biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus četiri do dva, na jugu od tri do devet, a dnevne od šest do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od četiri do devet, a dnevne od šest do 12, na jugu od 14 do 18 stepeni.