Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Danas nastavak osme sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

dom naroda parlamenta fbih
Foto: Fena/ Arhiva

Prvi dio ove sjednice održan je 16. maja, kada je prekinuta nakon što je povučen iz procedure Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u FBiH

Nastavak osme sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta, čiji prvi dio je održan polovinom prošlog mjeseca, zakazan je za danas.

Preostalo je da se delegati izjasne o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, zatim Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Federacije Bosne i Hercegovine za period 2021 – 2027. godina, kao i o zaduženjima za Drugi projekat podrške zapošljavanju i projekt Gradski prijevoz u Sarajevu – B.

Prvi dio ove sjednice održan je 16. maja, kada je prekinuta nakon što je povučen iz procedure Nacrt zakona o djelatnosti psihologa u FBiH.

Prije prekida su delegati većinom glasova prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama zakona o kontroli cijena, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o dopunama zakona o radu, Prijedlog zakona o poduzetničkoj infrastrukturi, kao i Prijedlog zakona o poticaju razvoja male privrede.

Prihvaćen je i Nacrt zakona o unutrašnjoj trgovini.

Nastavak sjednice zakazan je za 12 sati.