Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas oblačno i kišno, pred kraj dana razvedravanje

BiH

kisa

U BiH se damas prije podne očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje u centralnim i istočnim područjima, javio je Meteo BiH.

U drugoj polovini dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.
Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura koja će tokom dana oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu od 15 do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, prije podne može pasti malo kiše, a tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura oko pet, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Zbog povremeno jakih pljuskova Bh. auto-moto klub (BIHAMK) vozače poziva na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravaju na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz, te apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog sanacije mosta u mjestu Želeća na dionici M-17 Zenica-Žepče, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica, a zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje (u mjestu Cerik) od 8.00 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju autoput A-1 dionice Visoko-Podlugovi i Sarajevo sjever-Vlakovo (vijadukt Reljevo), zatim magistralne puteve: Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Čelinac-Kotor Varoš i Jajce-Banja Luka, te sjeverni ulaz u Mostar i prolaz kroz Mostar.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.