Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

BiH

kisa

U BiH danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25 stepeni.  U Sarajevu pretežno oblačno, od sredine dana sa pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Zbog saobraćajne nezgode na autoputu A1 smjer Zenica-Sarajevo (Kakanj), saobraćaj se odvija usporeno, do završetka policijskog uvđaja, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).
Vozači se mole za strpljenje i razumjevanje.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, ovoga jutra savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.  Danas u vremenu od 7.00 do 17.00 sati, izvodit će se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Bihać-Srbljani, zbog čega će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na autoputu Banjaluka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.
Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Izdvajaju se dionice: Kobiljača-Kiseljak, Šićki Brod-Srebrenik, Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.