Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas oblačno sa kišom, temperature u Bosni ispod 30 stepeni

BiH

kisa

U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Kupres 11, Sokolac 12, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno 13, Sarajevo 14, Goražde 15, Bihać, Srebrenica 16, Zenica 17, Banja Luka, Sanski Most, Zvornik 18, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor, Trebinje, Tuzla 19, Mostar 20 i Neum 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuju ponegdje na sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine na sjeverozapadu. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 28, na jugu od 27 do 32 stepana.

[quote_center]Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su reakcije poput glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja[/quote_center]

U Sarajevu, prijepodne, uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje u ostatku dana. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Povećana naoblaka i padavine intenzivnije na sjeverozapadu zemlje uslovit će danas relativno povoljnu biometeorološku prognozu.

Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su reakcije poput glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.