Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZBiH

Danas oblačno vrijeme, u pojedinim dijelovima sa snijegom

snijeg kisa

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od tri do sedam, a dnevna od tri do osam, na jugu od 10 do 14 stepeni

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima centralne i istočne Bosna i na planinama povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne pada slaba kiša ili rosulja.

Jutros je najniža temperatura izmjerena na Bjelašnici i to minus pet stepeni, zatim na Ivan-sedlu nula, Livnu jedan, Bihaću, Bugojnu, Sarajevu – Bjelave dva, Gradačcu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu, Tuzli tri, Grudama, Zenici četiri, Mostaru i Neumu deset.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom. U višim područjima centralne i istočne Bosna i na planinama povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežni sunčano. Dnevna temperatura od tri do osam, na jugu od 10 do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od tri do sedam, a dnevna od tri do osam, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U utorak, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku BiH pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od tri do sedam, a dnevna od pet do 10, na jugu 13 stepeni. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura zraka od jedan do četiri stepena.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Krajem dana ili u večernjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba i kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od pet do 10, na jugu od 13 stepeni.

U četvrtak, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se dugotrajna magla i niska naoblaka. U ostatku BiH sunčano. Jutarnja temperatura od nula do šest, na jugu do osam, a dnevna od četiri do devet, na jugu od 13 stepeni.