Salko Bukvarević

Danas počinje isplata boračkih naknada, evo kad će ih moći podići

salko_bukvarevic07333

Podsjetio je da su prošle sedmice najavili da će učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji

Federalno ministarstvo finansija saopćilo je da će danas početi isplata naknada boračkoj populaciji.

– Nakon što je Vlada Federacije BiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U zavisnosti od operativnosti banaka korisnici će sredstva moći podići danas poslije 12.00 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune – saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Salko Bukvarević je kazao da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva, a posebno uz branioce i članove njihovih porodica.

Podsjetio je da su prošle sedmice najavili da će učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji.

– Drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima, a riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je ukupno osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za mart naknade dobiti 102.507 boračkih porodica, i to 83.589 korisnika ličnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 demobiliziranih branilaca – kazao je ministar Bukvarević, saopćeno je iz njegovog Kabineta.