Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne pljuskovi

BiH

kisa fok

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u južnim i jugozapadnim područjima.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Bugojno 10, Bihać 11, Prijedor i Sanski Most 12, Banja Luka, Gradačac i Kupres 13, Sokolac 14, Bijeljina, Drvar, Goražde, Ivan-sedlo, Jajce, Srebrenica i Zvornik 15, Doboj i Tuzla 16, Livno 17, Mostar, Sarajevo, Trebinje i Zenica 18, Stolac 19 i Neum 21.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH danas će doći do jačeg naoblačenja sa zapada što će uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Očekivana količina padavina u tim područjima kretat će se između od 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine.

U sjevernim područjima vjetar će biti sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje jugo će krajem dana promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka će biti najniža u Krajini, a najviša na jugu i istoku zemlje. U Krajini najviše dnevne temperature od 13 do 17, u ostatku zemlje od 17 do 24 stepena.

U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.