Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas sastanak SDA i SBB-a

izetbegovic radoncic

U Sarajevu će danas biti održan novi sastanak užih rukovodstava Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost, potvrđeno je za N1 iz SBB-a.

Na sastanku će se razgovarati o izazovima koji se nalaze pred koalicijom nakon što je lider SBB-a Fahrudin Radončić uhapšen pa pušten iz pritvora.

S obzirom da ima zabranu komuniciranja sa svjedocima, Fahrudin Radončić neće moći direktno komunicirati sa prvim čovjekom SDA Bakirom Izetbegovićem.

U intervjuu za N1 lider SDA je kazao da će sa čelnim čovjekom SBB-a komunicirati preko drugih članova užeg rukovodstva Saveza za bolju budućnost. Izetbegović i Radončić su ranije kazali da je koalicija stabilna.

“Mislim da će koalicija opstati. Ona je u interesu BiH, Bošnjaka koje ove dvije stranke predstavljaju, daleko nadilazi sitne lične interese, ona je brana eventualnim napadima na stabilnost ili teritorijalni integritet BiH”, kazao je Izetbegović.

Radončić je nakon izlaska iz pritvora kazao da njegovo hapšenje nije destabiliziralo “snažnu potrebnu bošnjačku koaliciju koja je bila potreba”.

O daljnjim koracima koalicije SDA – SBB znat će se više nakon današnjeg sastanka koji je zakazan u 14:00 sati u sjedištu SBB-a u Avaz Twist Toweru.