Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas i za vikend sunčano u većem dijelu zemlje

BiH

snijeg vrijeme sarajevo (7)

U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne jutros je pretežno oblačno, a ima i magle. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati:Drvar -16 stepeni, Kupres -15, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -14, Tuzla -13, Jajce -12, Srebrenica i Zenica -11, Doboj i Sarajevo -10, Bijeljina i Prijedor -9, Bugojno -8, Gradačac -7, Banja Luka -6, Stolac i Zvornik -5, Bihać -4, Sanski Most i Trebinje -3, Bjelašnica i Mostar -2 i Neum 1 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955hPa, za 10Pa je veći od normalnog i opada.

U sjevernim područjima zemlje danas će biti dugotrajna niska naoblaka. U većem dijelu zemlje sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni umjereno oblačno, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost koja ponegdje može biti i dugotrajna. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od -13 do -7, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U nedjelju slično vrijeme, ali malo toplije. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 6 do 11 stepeni.