Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas sunčano uz malu oblačnost, ali i dalje maglovito

BiH

Magla u Sarajevu

U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u većem dijelu Bosne će preovladavati magla i niska oblačnost, dok će na planinama biti sunčanije.

U noći na četvrtak očekuju se slabe padavine u Bosni.

Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, a u sjevernim područjima zemlje i slaba kiša. U Hercegovini bez padavina.  Vjetar slab sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.  U Sarajevu magla ili niska oblačnost.

Najviša dnevna temperatura između – 3 i 1 stepen.

Saobraćaj se jutros na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu, saopćio je Bh. auto moto klub (BIHAMK).

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvojena je dionica A-1 Tarčin-Sarajevo Zapad, kao i magistralni putevi: Olovo-Kladanj, Tuzla-Orašje, Konjic-Jablanica, Bihać-Bosanski Petrovac i Livno-Bosansko Grahovo.

Vozače upozoravaju i na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit.  Tokom obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad.

Zbog sanacionih radova na putnom pravcu Jablanica-Prozor, saobraća se jednom trakom naizmjenično uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, a moguće su i povremene obustave u trajanju do 1 sat.

Saobraćaj se odvija usporeno i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a iz BIHAMK-a su izdvojili putne pravce: Zenica-Žepče, Rajlovac-Stup i Jajce-Banja Luka.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.