Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH oblačno i prohladno, uskoro nam stižu obilnije padavine

BiH

bjelasnica snijeg

Jutros je u centralnim i istočnim područjima BiH pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U ostalim djelovima je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne, uz nešto više oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa slabom kišom, a u drugoj polovini dana bez padavina. U ostatku Bosne umjereno oblačno. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine prijepodne.

U Bosni će vjetar biti slab promijenljivog smjera. U Hercegovini umjerena do jaka bura, koja će poslijepodne i oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Meteorolozi narednih dana prognoziraju još niže temperature, zbog čega se očekuju još obilnije snježne padavine na planinama i planinskim prevojima. Jutarnje temperature bit će uglavnom niske širom BiH, a kretaće se između 1 i 6 stepeni Celzijusa. Na planinama će se temperature spuštati ispod nule u noćnim satima.