Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do kraja radne sedmice kišno i oblačno, za vikend se ponovo “vraća” sunce

BiH

vrijeme kisa (2)

U Bosni i Hercegovini u prvom dijelu dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom.

Tokom poslijepodneva slabe kiše ili rosulje može biti samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Dnevne temperature bit će od 13 do 19, na jugu od 20 do 24 stepeni Celzijusa.

”U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura bit će oko 16 stepeni Celzijusa”, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak će u većem dijelu Bosne, prijepodne, biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, na jugozapadu pojačan sjeveroistočni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Jutarnje temperature iznosit će od 5 do 10, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepen.

U petak će u većem dijelu BiH biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s mjestimičnom maglom ili niskom naoblakom. Jutarnje temperature kretat će se od 0 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 10 do 15, na jugu od 16 do 20 stepeni.

U subotu će, u većem dijelu BiH biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne s maglom ili niskom naoblakom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 10 do 15, na jugu i sjeverozapadu Bosne od 16 do 21 stepen.

U nedjelju će biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva po kotlinama Bosne s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 18 do 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.