vremenska prognoza

Danas u BiH padavine, snijeg od poslijepodnevnih sati

Sarajevske ulice zabijelio snijeg
08.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom, snijeg od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak kada će padavine oslabiti. Temperatura zraka između nula i tri stepena

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima pada slab snijeg, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će većinom padati kiša ili susnježica. Snijeg je izgledniji od poslijepodnevnih sati. U višim područjima će padati samo snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje od šest do deset stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom, snijeg od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak kada će padavine oslabiti. Temperatura zraka između nula i tri stepena.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima uglavnom prije podne sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje od pet do devet stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu se prognozira se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u noći na četvrtak. Vjetar ujutro slab sjevernog smjera. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na jugo koje će jačati u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu zemlje od minus jedan do tri. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i četiri na jugu zemlje od šest do devet stepeni.