Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH pretežno sunčano i maglovito, sutra “temperaturni šok”

BiH

vrijeme djevojke

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana doći će do postupnog smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Vjetar slab do umjeren, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 stepeni.

U Sarajevu danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini očekuje nas toplije vrijeme u odnosnu na sedmicu u kojoj je temperatura u pojedinim dijelovima padala i ispod nule. Bilo je i sniježnih padavina koje su izazvale i prve probleme u saobraćaju.

Međutim od petka nas očekuje potpuni preokret i pravi temperaturni šok, jer kako su najavili meteorolozi, temperature će dostići 18 stepeni.

Petak

Jutro ponegdje maglovito uglavnom na istoku, u ostalim predjelima malo toplije i malo do umjereno oblačno. Tokom dana toplije uz postepeno naoblačenje sa zapada i jačanje južnog vjetra.

Popodne oblačno i vjetrovito, a slaba kiša će početi uveče na zapadu i jugu. Jutarnja temperatura vazduha od 0°C do 7°C, u višim predjelima na istoku oko -2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12°C do 17°C, u višim predjelima od 8°C.

Subota

Oblačno vrijeme sa kišom, koja će biti jača u Hercegovini i na jugozapadu Krajine uz mjestimično obilnije padavine u ovim krajevima. Jutarnja temperatura vazduha od 5°C do 11°, na jugu do 13°C, a najviša dnevna od 10°C do 17°C.

Nedjelja

Ujutro i prijepodne oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana kiša slabi, popodne u većini krajave i prestaje uz smanjenje oblačnosti biće i sunčanih intervala. Oblačno ostaje na krajnjem jugozapadu i u Hercegovini gdje će još ponegdje biti slabe kiše. Jutarnja temperatura vazduha od 4°C do 10°C , na jugo do 12°C, a najviša dnevna od 10°C do 17°C.