Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slaba kiša i lokalni pljuskovi u cijeloj BiH

vrijeme kisa (2)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje sa zapada koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti slabu kišu ili lokalni pljusak u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine.

U većem dijelu Hercegovine ne očekuju se padavine. Vjetar slab. U Bosni većinom istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa zapada koje će od sredine dana prema večernjim satima usloviti slabu kišu ili lokalni pljusak u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine ne očekuju se padavine. Vjetar slab. U Bosni većinom istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini slabe padavine poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.