Vremenska prognoza

Danas u BiH umjereno oblačno

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bugojno i Sanski Most 0 stepeni, Jajce 1, Bjelašnica, Sarajevo i Zenica 2, Tuzla 3, Bihać, Ivan-sedlo i Livno 4, Grude i Mostar 6, Gradačac 7, Neum 9 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

Danas u većem dijelu zemlje umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini i na istoku i jugoistoku Bosne. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjevernim i ponegdje u zapadnim dijelovima. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom. U večernjim satima porast oblačnosti. Vjetar slab južnog smijera. Najviša dnevna temperatura od 8 do 15 stepeni.

U Sarajevu, u jutarnjim satima magla ili niska oblačnost. Tokom dana, malo umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.